Защото вероятно не ти се налага да караш по 50-60км на ден в задръстванията в София, иначе наистина е по-голям кеф за силово каране ръчката. Автоматът си е за возене, факт.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Алфа Ромео 166 2.4 150hp - автоматик?
Collapse
X
-
duronman го каза. А защо колите от сорта на BMW 7 и S class не се предлагат от 20-тина години с ръчна скоростна кутия? Защото автомата носи още една доза комфорт. Иначе за ежедневна кола и аз не бих си купил, ще ми омръзне доста бързо. Не на последно място вдига и разхода1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеТова автомата е за мързеливи хора. Колкото и пъти да съм карал кола с автомат, толкова пъти съм се чувствал все едно се возя в рейса
За мен истинското удоволствие от шофирането се постига единствено с ръчката.
Никога не бих си взел кола с автомат.
Карал съм автоматици в САЩ - поне 5000 км. Така и не ми хареса. Автоматикът е за хора, които мразят шофирането.Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)
Comment
-
Въпрос на гледна точка и предпочитания ... едни предпочитат малолитражки защото уж горели малко ,други предпочитат автоматика . Всеки сам си избира в какво да си вози трътката .Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !
Comment
-
Няма да си кривя душата. ОК ми е с автомата, но ми се иска да имам втора кола, наполовина по-лека със същия мотор и с ръчни скорости, за удоволствие...Alfa Romeо 166 2.5 V6 Sportronic, EX: Lancia Lybra Comfortronic 5.20, Ex: Lancia Kappa Power Drive 5.20
Comment
-
Ето това е дискусия вече. Доста четох за кутията, щото основно тя ми е дерта. Така или иначе и сега имам 166- знам и за двг, знам и за окачване, бъгове със заключването, разчекването на задницата и какво ли още не. Какво ли не ми мина през главата. Само с автомата нямам опит. Имаше доста писано от Pinko за нея. В автомобилен сайт пише има тест драйв точно на 166 с Aisin aw50 - 5ect -i и там пише, че " е тествана в много по екстремни ситуации от нормалното каране в ежедневието" и " е доказала надежността и издръжливостта си". Все пак предполагам всичко опира до каране и отношение към колата. Имаше няколко колеги дето са препатили с кутията, но четох че и те са му намерили колая и са я оправили за 1000-2000 лева. Знам че не е малко, но аз дадох 700 за съединител и ми искаха още 1000 за маховик, та кажи-речи същата работа. Много ме запали пусто тоя автомат. Карах няколко, разбира се далеч по-различни автоматици от 166, но въпреки всичко е голямо удобство и комфорт. Гледах в линка на koolio немските фейслифтови 166-ци, само, че там читавите са около 10 бона. Как да дам 10 бона за кола на 10 години. Нещо има сбъркано. A8 2000 година е 10 бона. Трябва да има друго решение. Има и в България няколко обяви за автомати и то с 175 и 185 коня за по 6-7 хиляди, което може би след време ще е единствената опция.Skoda Superb II 2.0TDI Laurin&Klement EX-Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99 Edizione Sportiva EX-Volvo S80 2.5D Summum
EX-Alfa Romeo 33 1.3 Boxer
Comment
-
Щом ти е тръпка и ти е влязла мухата в главата, рано или късно ще осъществиш замисъла си. Ние (или поне аз) не ти говорим срещу автомата за да те разубеждаваме а просто, както каза Sunny, всеки си има вкус и гледна точка. Убеден съм, че можеш да намериш такъв екземпляр на разумна цена. Просто се оглеждай.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Днеска ходих да гледам колата. Страшно много забележки има по интериора. Има две дупки вместо копчета за сваляне на двата предни прозореца, задния прозорец е подпрян с картон за да не пада, кожата на лоста на скоростите е издънена, липсват копчета по ICS, свети лампата за скоростите, лампата за повреда в двигателя (изибразена е помпа или нещо такова), лампата за ABS, за ESR, за ръчната и още една, но не помня. И това не е най-лошото. Запалих я, и когато сменях на място скоростите, за да видя дали тресе или придърпва. Като стигнах до R, макар да стъпих яко на спирачката, колата така лашка, че се премести с 30 сантиметра назад. Волана е много захабен. Капака на двигателя е от новите. А до колкото знам 150 коня са със стария капак като на 136 коньовите. За д асъм честен докрай ще кажа, че двг работи като часовник. Карам JTD вече 3 години и мога да кажа, че тази нямаше никакви вторични шумове. Плътен, монотонен звук на петак. Не пуши и не трака. Той ще свали некакви пари, но все още не знам дали си струва. Да кажем, че скоростите ще се оправят за 2000 лева, копчета и машинка за прозорците ще намеря, волана ще се претапицира, за ICS ще се намерят копчета и ще придобие вид. Джантите са безупречни. Маслото и другите течности ми се сториха ок- цвят, вискозитет и тн. Има телефон, ченджър и нави. Доколкото има някакво значение. Седалките имат памет и работят във всички посоки.
Колко от вас мислят, че тази кола струва 3200 лева?Skoda Superb II 2.0TDI Laurin&Klement EX-Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99 Edizione Sportiva EX-Volvo S80 2.5D Summum
Comment
-
Не знам как още имаш мерак да се правиш на реставратор. Не се занимавай с глупости. Тази сметка няма да излезе. Колата е само за части. http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...s&slink=3qlm101996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon
Comment
-
Има още много неизвестни в задачата. Не си я пробвал на ход. Как ще се държи двитателят на пътя? Окачването? Тия аларми на какво се дължат още не се знае.
Има много "ако" в цялата история.
Но има и реална вероятност в рамките на едни 2 - 3 К отгоре да я приведеш в доста добър вид, но има и вероятност да не успееш.
Накратко рисково си е.
Би трабвало човек който е на "ти" с автоматите да я погледне, защото това май се очертава решаващия проблем.
Другото по интериора - това сам знаеш са бели кахъри.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от andro88 Покажи съобщениеДа кажем, че скоростите ще се оправят за 2000 лева,...
Comment
-
Първоначално публикувано от Drag0 Покажи съобщениеИма и много малък шанс да се оправят с по-малка сума: доливане на масло или смяната му ...
---------- Post added at 06:13 ---------- Previous post was at 06:11 ----------
Първоначално публикувано от Tempras Покажи съобщениеНе знам как още имаш мерак да се правиш на реставратор. Не се занимавай с глупости. Тази сметка няма да излезе. Колата е само за части. http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...s&slink=3qlm10
---------- Post added at 06:27 ---------- Previous post was at 06:13 ----------
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеИма още много неизвестни в задачата. Не си я пробвал на ход. Как ще се държи двитателят на пътя? Окачването? Тия аларми на какво се дължат още не се знае.
Има много "ако" в цялата история.
Но има и реална вероятност в рамките на едни 2 - 3 К отгоре да я приведеш в доста добър вид, но има и вероятност да не успееш.
Накратко рисково си е.
Би трабвало човек който е на "ти" с автоматите да я погледне, защото това май се очертава решаващия проблем.
Другото по интериора - това сам знаеш са бели кахъри.
Така или иначе колата е била собственост на невероятен мърляч. Прав си, че колата или е поддържана и всичко и е наред, или не е поддържана и е в състояние "леш". Аз не мога да си представя как можеш да си караш колата и да не можеш да си свалиш 3 от общо 4-те прозореца. Сигурно през ноща цент нищо не се вижда, понеже фаровете са помътнели изключително. Абе кофти картинка.
Благодаря на всички, които се отзоваха. Всички, които имат интерес към колата- да не ходят, освен ако не им трябва донор за части. По мои сметки по този автомобил има да се правят ремонти за поне 3000 лева. ПонеLast edited by andro88; d.m.y г., 11:16.Skoda Superb II 2.0TDI Laurin&Klement EX-Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99 Edizione Sportiva EX-Volvo S80 2.5D Summum
Comment
-
Относно тази за 7200 не виждам някъде да пише, че цената не се коментира.
Просто не знаеш колко ще ти струва "евтината".
Ако тази която аз ти показах е читава и почти няма забележки, си струва и 7500 да дадеш за нея. Просто тази 3000лв разлика въобще не се знае за какво ще ти стигне. Според мен за нищо! И накрая пак ще караш кенеф, макар и пооправен от тук от там. Но ти си знаеш. Ако мислиш, че ще минеш без пари за да караш jtdm автомат... по-добре си карай твоята.1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon
Comment
-
Не се занимавай, след всичко написано колата е зле. За да са така скоростите е на много километри или е карана отвратително. Скорости се намират и втора ръка за 600-1000лв. Но явно колата просто си е зле и на твое място и за 2000лв не бих я купил.Alfa Romeо 166 2.5 V6 Sportronic, EX: Lancia Lybra Comfortronic 5.20, Ex: Lancia Kappa Power Drive 5.20
Comment
Comment